Werkwijze

Kennismaken

In mijn huiselijke spreekkamer maken we kennis met elkaar bij een kop koffie of thee. Je kunt hier vrijuit en veilig je verhaal doen. Aan de hand van wat je vertelt zal ik aangeven of en hoe ik je kan helpen bij het verbeteren van je situatie. Uiteraard kun je mij ook vragen stellen en zo beslissen of ik bij je pas als coach/begeleider. Dat hoeft niet meteen, je kunt ook alles wat besproken is thuis nog eens rustig laten bezinken.

Het vervolg

Als je verder wilt met mij maken we een afspraak en dan begint de coaching/begeleiding. Ik ga je vragen hoe jij zou willen dat je leven er uit ziet na de coaching/begeleiding en hier gaan we aan werken. Vanuit mijn ervaring zal ik je veel vragen stellen en ook dingen uitleggen. Hierdoor ga je anders naar je situatie kijken en je ook anders voelen. Ook kan ik je manieren aanreiken om dingen anders te gaan doen. Hierdoor kan je leven in  korte tijd sterk verbeteren.

Hoe werk ik?

In mijn werk laat ik me vooral leiden door mijn intuïtie en ik luister tussen de regels door; ik luister niet alleen naar wat je zegt maar vooral ook naar hoe je het zegt. Daar haal ik veel informatie uit. Ik voel wat er nodig is om een bepaald doel te bereiken.

Voor wie het interessant vindt: Als je mijn werk analyseert (wat ik een keer door een studente liet doen) blijkt dat ik gebruik maak van verschillende methodieken waaronder NLP, Transactionele analyse, gedragstherapie, cognitieve therapie en oplossingsgerichte therapie.

Tijdsduur

Een sessie duurt bij mij bij voorkeur niet langer dan een uur, behalve als het echt nodig is. Mijn handelen is er op gericht jou het stuur zelf zo snel mogelijk weer in handen te geven. Vaak zijn we met een stuk of vijf sessies al een heel eind maar vooraf aangeven hoe lang het precies gaat duren doe ik niet want soms kan gedurende het proces blijken dat we langer de tijd nodig hebben.

Romte-coaching2
Romte-Coaching1

Coaching of begeleiding?

Mijn coaching en begeleiding zijn er op gericht om samen met jou van een afstandje naar jouw leven te kijken. Dat alleen al kan heel verhelderend zijn! Ik kan je helpen dingen anders aan te pakken en andere stappen te zetten waardoor problemen zich op kunnen lossen en je leven weer plezierig wordt in plaats van een last. Je ervaart weer ruimte en neemt zelf het stuur van je leven weer in  handen.

 

Coachen en begeleiden zijn verschillend maar er is niet een duidelijke grens. Coachen is meer praktisch en vooral gericht op het nu; Hoe kan ik me anders gaan voelen? Hoe kan ik dingen anders gaan doen? Met een gering aantal sessies kun je door houding en gedrag te veranderen al heel wat bereiken.

Bij Psychosciale begeleiding kan het ook zijn dat we naar vroeger kijken; heb je dit eerder meegemaakt? Welke patronen kom je steeds weer tegen? Waar komen die vandaan? Wat is de invloed van je sociale omgeving op je problemen? Doordat we wat dieper op de zaken ingaan kan het zijn dat we wat meer sessies nodig hebben.

Lees meer over Psychosociale begeleiding (nieuwe pagina).

Maar zoals gezegd lopen coaching en begeleiding vaak in elkaar over. Het is maatwerk, waarbij we samen beslissen wat nodig is. Door mijn opleiding en ervaring kan ik beide met succes aanbieden.

Mocht ik het gevoel hebben dat ik je niet kan helpen of dat er iets anders nodig is dan wat ik te bieden heb, dan probeer ik je zo goed mogelijk door te verwijzen. Ik heb een goede kennis van de sociale kaart van Friesland.